26 January 2016

Singgah Sebentar di Pantai Batu Burok, Kuala Terengganu

Assalamualaikum...

Sesi mengupdate entri basi.....basi tidak semestinya busuk haha. Baru teringat nak review pasal hotel yang kami singgah tidur kat Kuantan hujung bulan Disember tahun lepas.

21 Disember 2015 tu kami balik kampung aku kat Kelantan, lebih tepat lagi Pasir Mas. Jadi cuti cuti lepak lepak tenangkan fikiran kat kampung macam biasa la....dan dipendekkan cerita 23 Disember 2015 tu kami dah kena bertolak balik KL sebabnya suami kerja esoknya. Ishhhhh tak puas tau kejap sangat baliknya.

Tengahari tu kami bertolak dari kampung...memang dah plan nak lalu ikut Terengganu saje jalan-jalan tengok negeri orang. Sampai Kuala Terengganu petang tu kami singgah di Pantai Batu Burok. Singgah kejap je lepak ambik angin pantai sebab dah lama sangat tak tengok pantai. Tenang sangat tengok alam luas terbentang dan sebenarnya aku suka sangat dengar bunyi ombak. Suka dengar je tau tapi penakut sebab tu aku tak suka mandi pantai, setakat main kat gigi air tu boleh la haha. Hari tu kat gigi air pun tak pergi sebab ombak kuat.....takut!!!

Pantai Batu Burok ni popular kot dan kedudukannya tak jauh pun dari bandar Kuala Terengganu, jadi tak susah pun nak cari. Kami sampai sana guna waze haha ye la jimat masa kan. 

Layu kuyu je mata aku sepanjang dok lepak kat tepi pantai tu, ye la berangin kan rasa nak tidur je. Kalau korang suka berkuda boleh la cuba sebabnya ada perkhidmatan menunggang kuda disediakan di situ. Layang-layang pun ada jual juga, kanak-kanak ramai dok main tu. Pendek kata macam-macam la ada. Nak main boleh, nak makan pun boleh sebabnya banyak gerai makanan dan minuman ada kat situ.

Dannnn sepanjang dok lepak tengok alam ciptaan Allah, asyik sangat kan sampai aku terlupa nak ambik gambar...ye langsung takde. Maka aku pun goole gambar Pantai Batu Burok tu hehe.

Kredit gambar dari www.visit-terengganu.net

Ok niat asal nak review hotel yang kami singgah bermalam kat Kuantan tu sebenarnya, dah tu tercerita plak pasal Pantai Batu Burok...teruskan je la sampai habis. Cerita kat Kuantan bersambung di next post ye. Nak cerita semua kat sini panjang la plak. 







1 comment:

  1. cantik gambarnya.
    kereta kuda mcm cindrella tu ada lagi ke ?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails